Fritt fall del 2

Jag vet att det är många som undrar hur det gått för oss.
Jag har egentligen ingen lust att skriva här, all energi går just nu till annat, men vill ändå berätta att resultatet av måndagens undersökningar inte var positiva. Tyvärr.

Dinas lever är fortfarande ren, och det är jättebra.
Däremot så har 4 tumörer i lungorna dubblerat i storlek sedan undersökningarna i början av juni. Den röntgen som gjordes i juli var så svår att tyda för dem pga av all vätska. Även vätska har ansamlats igen runt båda lungorna.

Vi visste på en gång att vi skulle få dåliga besked när både Dr Niklas och Dr Pernilla mötte upp oss. Det är ett dåligt tecken. De försökte så gott de kunde att berätta hur det hade utvecklat sig. Det finns inte så mycket att säga. Det är dåliga nyheter. Katastrofala nyheter. Läget är värre än i oktober förra året när vi fick veta att levertumören var tillbaka och hade spridit sig till lungorna. Prognosen är dålig.

De vill operera bort en av tumörerna, antagligen redan nästa vecka, för att kunna analysera den vävnaden och förhoppningsvis få veta mer. De vill byta ut all cytostatika och sätta henne på tre nya, med start idag. Allt är osäkert och de är inte hoppfulla.

Vi är sköra just nu, men fullpumpade med adrenalin.
Återigen har vi bara ett gigantiskt fokus, hitta bästa möjliga vårdplan för Dina. Vi har nått punkten när vården i Sverige inte räcker till. De kan inte operera bort alla tumörerna, i Sverige. De säger att de inte kan bota henne.
Jag hör vad de säger, men vet att det finns så mycket mer att göra. Vi måste bara hitta rätt ställe och rätt läkare.
Anders har tagit allt praktiskt runt omkring och låtit mig sitta och leta och leta, kontakta varenda en på denna jord som vi tror kan hjälpa oss framåt. Det har inte gått mer än 24 timmar sedan vi fick veta och vi har redan 3 second opinions i rullning, vi har kollat att passen är giltiga, att pengar finns tillgängliga för att bekosta vård utomlands, läst otaliga rapporter, skickat information till Dr Niklas, läst om omöjliga fall som haft positiv utgång.

Vi kan inte göra något annat. Det spelar ingen roll hur mycket vi önskar att Dina inte skulle ha cancer, att vi skulle fått positiva besked, att allt skulle vara annorlunda. Men det är inte annorlunda.
Så här är det nu. Det är skit skit skit.

Men jag är en fruktansvärt målmedveten och effektiv mamma just nu.
Jag är arg och hjärtat pumpar för allt det är värt.
Inget annat spelar någon roll.
Ingen annanstans kan jag göra mer nytta just nu.
Jag kan inte förlora hoppet.
wpid-img_20150904_143443.jpg

Annons

18 reaktioner på ”Fritt fall del 2

 1. Kära lilla familj!
  Jag läser bloggen och kan inte i min vildaste fantasi föreställa mig hur det är att leva det liv ni nu har levt så länge. Ni är beundransvärda när ni kämpar på. Anders och jag sänder kärleksfulla tankar och vill ge er all vår mentala styrka. Jag hoppas och tror att du Malin får napp där ute när du söker behandling till Dina. May the forces be with you, som du och Sofia hade på er telefonsvarare på Skogsbacken.

  Gilla

 2. Gud så hemskt. Jag brukar se dig på fs ibland då mina söner går på samma som Majken. Jag beundrar er kämpaglöd och hjärtat brister när jag läser om Dina. Jag har ett företag med bas på instagram om du vill ha spridning på er historia eller om ni behöver en insamling till vård. Jag heter där @creativethingsbyerika eller maila mig på creativethingsbyerika@gmail.com

  Gilla

 3. Nej, nej, nej så sorgligt med så hemska besked! Jag har tre döttrar i nästan precis samma åldrar som era, blir så oerhört berörd av er historia.. Åh vad jag hoppas att det hela ska reda sig!

  Önskar er all styrka.

  Gilla

 4. Aldrig förlora hoppet, ni modiga, underbara familj! Jag känner att det bara måste finnas någon därute som vet, som kan. Ska kolla runt lite själv. All styrka till er och massor med KRAMAR!!!

  Gilla

 5. Tänker på er så mycket.
  Jag kommer aldrig förstå förns jag själv är där.
  Kan inte tro det är sant.
  Sitter och skakar på mitt huvud och förstår inte.
  Hoppet tror jag du aldrig kommer att förlora. Du kommer kriga. Och kriga ännu mer.
  Kram

  Gilla

 6. Det gör så ont i mig när jag läser dina ord. Det måste finnas mer att göra. Hoppas och ber till högre makter att allt blir bra för Dina. Vilken krigarprinsessan!

  Gilla

 7. Jag har följt er en tid och tänker på er varenda dag! Det är fullkomlig mardröm och något jag aldrig kommer förstå – jag lider något fruktansvärt med er och hoppas innerligt att ni hittar hjälp utanför Sverige! Klart som faan att ni inte ger upp, aldrig någonsin. Man har så oändligt mycket mer krafter än man anar. Kämpa på, nåt annat finns inte. Många långa varma kramar till er alla 💝💝💝💝💝

  Gilla

 8. Det finns ett sjukhus i Tyskland där de tar ut en lunga i taget, ”tvättar rent” och sätter tillbaka. Det finns förmodligen ett bättre sätt att beskriva prosessen på men de ska vara väldigt duktiga. Min väninna som blev erbjuden palitativ vård i Sverige blev friskförklarad efter sitt besök där.
  Uniklinik-freiburg heter sjukhuset.
  Lycka till med allt!!

  Gilla

 9. ❤️Finaste ni❤️ Och finaste flickan som jag fått äran att träffa på mottagningen, Q84. Finner inga ord mer än at ni är fantastiska allihop! Baraste styrkekram till er❤️

  Gilla

 10. Kära ni! Känner er inte, men följer er genom Jonna! Jag ska be just nu! Be att ni ska få kraft, men framförallt att Dina ska få läkedom i sin lilla kropp. kram till hela er familj

  Gilla

 11. Jag hejar på Dina! Och på er!
  Största kramarna från Småland. Och skulle gärna betala en slant om det blev nån form av insamling till er dotters vård utomlands! Alla kan inte göra allt, man alla kan göra något.

  ”Don’t quit!
  When things go wrong as they sometimes will,
  When the road you’re trudging seems all up hill,
  When the funds are low and the debts are high
  And you want to smile, but you have to sigh,
  When care is pressing you down a bit,
  Rest if you must, but don’t you quit.
  Life is queer with its twists and turns,
  As every one of us sometimes learns,
  And many a failure turns about
  When he might have won had he stuck it out;
  Don’t give up though the pace seems slow–
  You may succeed with another blow,
  Success is failure turned inside out–
  The silver tint of the clouds of doubt,
  And you never can tell how close you are,
  It may be near when it seems so far;
  So stick to the fight when you’re hardest hit–
  It’s when things seem worst that you must not quit”

  Gilla

 12. Jag blir så ledsen när jag läser din blogg. Har själv en tjej (som fyller 5 om en månad) som fick diagnosen Leukemi i oktober 2014 så vi har levt i den här cancervärlden ett år nu. Hon har 1 1/2 år kvar på sin behandling.
  Jag känner igen mig i så mkt som du skriver om, sånt som man aldrig kan förstå om man inte själv varit i det. Hoppas, tror & ber för att det ska gå bra för er lilla tjej.
  Stor Kram ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s