Tacksamhetens lov

wpid-img_20150924_182329.jpgJag kan fortfarande förvånas otroligt mycket över hur glad och lycklig jag kan känna mig trots att livet är i kaos, på paus och akut. Jag sitter här och samlar min tankar, försöker fånga allt som flyger och paketera ihop det så det bildar någon slags helhet. Bredvid mig sitter Dina. Glad och pigg trots att hon är febrig. Hon ritar, noggrant och färgglatt.
I en kort sekund lyckas jag låtsas att allt är som vanligt. Att Dina är frisk och jag är en vanlig mamma, men sekunden är snabbt förbi och cancerkanalen i bakhuvudet går igång igen. Men jag känner mig ändå glad och lycklig. Dina mår bra just nu och jag känner mig fantastiskt lyckligt lottad som får vara hennes mamma.

Vi ska snart in till sjukhuset för provtagningar, lungröntgen och möte med Dr Niklas. Förhoppningsvis är vi lite klokare när denna dag är slut, vet lite mer om hur våra närmsta veckor ser ut. Det är mycket praktiska detaljer som ska falla på plats. När kan vi åka? Vilken planering finns för medicinering? Behöver hon ligga inne med lungdränage en gång till? Vad behöver vi göra här på plats innan? Vad behöver vi packa med oss? Och så den viktigaste frågan av alla… hur löser vi att Netflix inte funkar med vårt konto i Tyskland? Jag spenderar inte två veckor på sjukhus med Dina utan att hon, och jag, har lite underhållning tillgänglig.

Vi har ännu inte fått klart med hur detta ska bekostas. Det ligger just nu på bordet hos Sjukvårdsförvaltningen i Stockholms Läns Landsting och vi vet inte alls hur lång tid det kommer att ta innan de fattar ett beslut i ärendet. Med tanke på att allt måste betalas i förskott till Sjukhuset i Freiburg så måste ju ändå beslutet tas snart. Vi väntar alltså, som vi är vana vid.

Det vi vet är att vi kommer att behöva resa till Freiburg i Tyskland i två omgångar. Först opererar de Dinas ena lunga och sedan får vi åka hem och vila några veckor och sedan åka tillbaka och operera den andra. Troligt är att vi får ligga inlagda runt 14 dagar åt gången.
Jag kommer att åka med Dina, och Anders kommer att vara med de första dagarna, när själva operationen sker och läget är som mest kritiskt. Sedan kommer han att behöva åka hem till Majken och Annie. Det är inte hållbart att lämna dem i två veckor. De behöver ha stabilitet och trygghet. De kommer såklart att märka att det inte är som vanligt och vi vet inte i vilket skick Dina kommer att vara i efter dessa operationer.
Så när Anders åker hem kommer jag att behöva ha någon annan på plats, mest troligt min syster Anna eller min mamma. Jag vet hur galen jag kan bli efter bara några dagar på Astrid Lindgrens och där vet jag i alla fall hur allt funkar och att det finns spel, böcker, pyssel, vart eller vem jag kan ringa för att få matleverans. Så vi kommer behöva en till med oss, att prata med, som kan hjälpa oss med praktiska bestyr, som kan vara med Dina när jag behöver prata med läkarna. Detta bekostar inte Landstinget och här behöver vi er hjälp.

Det är inte lätt att be om pengar, men läget är som det är och ni är många som sagt att ni vill hjälpa till, och detta är något konkret. Har du möjlighet att hjälpa oss så finns det en insamling till detta. All information läggs upp på Facebooksidan Insamling för fina Dinas operation som är en offentlig grupp.
Om man inte har tillgång till Facebook så finns Dinas sparkonto på Ikano Bank, clearingnummer 9172, konto 0630925. Fina Dina och familjen heter sparkontot.
wpid-2015-05-28-18.54.19.jpg.jpegJag kan inte nog uttrycka min tacksamhet för allas er välvilja oavsett om ni har möjlighet att hjälpa till ekonomiskt eller inte.
Jag har under tidens gång fått många påminnelser om hur hårt, sorgligt och orättvist livet kan vara, men också vilken fantastisk styrka och godhet människor besitter. Det är skön insikt.
Jag vill vara tydlig med att skulle vi, mot all förmodan, få in mer pengar än vi behöver så kommer de antingen att gå till ytterligare behandlingar om det blir aktuellt, eller tillbaka in till Barncancerfonden. Bara så ni vet.

Känner ni att ni vill göra något ytterligare, så titta på Barncancergalan – Det svenska humorpriset i Kanal 5 ikväll. Skratta och gråt, men viktigast av allt, bli barnsupporter. Som Barnsupporter bidrar du varje månad till kampen mot barncancer, bland annat till:
– Nya forskartjänster och projektanslag med relevans för barncancer.
– Råd och stöd till drabbade barn och deras familj och anhöriga.
– Viktig informationsspridning om barncancer i syfte att öka förståelsen för barnens livssituation.

Tack.
wpid-img_20150923_224941.jpg

Annons

18 reaktioner på ”Tacksamhetens lov

   1. Jodå! Vi bor i Asien och ser bara på netflix, viaplay och i veckan hämtade vi även från Hbo. Just nu funkar det åtminstone. Hoppas verkligen inte de lyckas blocka😱

    Gilla

 1. Nu har jag med självklart satt över en liten slant, har inte möjlighet till så mycket men hoppas många nu sätter in så det både räcker o blir över. Det fick bli via Ikanobanken. Kör så det ryker nu! Hejar på er❤️

  Gilla

 2. Vi följer er härifrån Södra Italien och gråter mer er, skrattar, gläds och förfäras allt i en salig blandning. Vi sätter över en slant men vill också rekommendera att ni skaffar en ”Proxy Server” så att ni kan titta på Netflix när ni är i Tyskland 🙂 Vi använder något som heter Anonine och det brukar fungera bra, finns massor av olika proxyservrar som gör så att ni har en Svensk IP address även utomlands. Lycka till i Tyskland, Linda & Rita

  Gilla

 3. Säger som så många andra(på Facebook-sidan) känner er inte men läst och följt bloggen och ni berör. Har tycärr inte mycket stt bidra med men har satt över en summa. Tänker på er ofta, håller tummarna för Tyskland!

  Gilla

 4. Känner inte er men har följt bloggen länge så har självklart swishat över ett litet bidrag! Lycka till i Tyskland och kämpa på!

  Jessica

  Gilla

 5. Vi tänker mycket på er, och förstår att ni har det väldigt jobbigt. Skickar över en slant, och vi håller tummarna att allt går bra med Dina i Tyskland. Många kramar Sonja o Janne

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s