Nu

Nu slutar vi med all onkologisk behandling.
Inga fler cytostatikakurer,  inga fler röntgenundersökningar, inga fler operationer, nålsättningar, provtagningar, blodtransfusioner och droppställningar. Inget mer.

Allt har vuxit.
I lungor, skelett och hjärna. Det är utom all kontroll.
Det finns inget mer att göra än att ge Dina så mycket smärtlindring som behövs.

Det kan hända när som helst nu.

Jag sitter eller ligger bredvid Dina dygnet runt. Nära nära. När hon har ont gnyr hon mamma och jag kommer så nära det bara går.
Viskar jag är här, hela tiden. Hon slappnar av.
Du kom till denna världen från mig och du kommer lämna den med mig vid din sida.
image

Visst är det sorgligt.
Visst är det orättvist.
Visst är det synd om oss.
Men snälla, tyng oss inte med er sorg,  vi har nog med vår.
Lyft oss istället med värme och kärlek. Vi kommer behöva det.

fb_img_1454172264759.jpg

Annons

127 reaktioner på ”Nu

 1. Skickar massor av styrkekramar!! Jag är otroligt imponerad av ditt ärliga sätt att beskriva er plågsamma verklighet! Ta hand om er!
  All kärlek

  Gilla

 2. Jag vet hur det är att behöva styrkan i svåra stunder och inte behöva vara stark för att lyfta andra. Hittar inte de rätta orden till Er alla och till Dina. Skickar kärlek värme och styrka ❤

  /Från en medmänniska

  Gilla

 3. Jag känner inte er men har följt er tuffa kamp här. Det gör så ont att läsa, er fina Dina 💗
  Jag hoppas att ni får en så bra och mysig sista tid som det bara går tillsammans 💗 skickar massa kärlek och styrkekramar till er 💗 jag tänker på er! 💗💗

  /Katarina

  Gilla

 4. Jag har tänkt så mycket på er senaste åren. Vi har inte träffats men jag har följt er och fått Dinas historia genom dina ord. Tack vare dig kommer jag alltid att minnas Dina och så många fler med mig som inte gjort det utan bloggen.

  Kommer jag nånsin få uppleva cancer på nära håll kommer jag att vara lite starkare och om jag slipper det kommer jag att vara lite mer tacksam. Jag förstår livets värde och förgänglighet mer för varje ord du skrivit. Tack för att du orkar dela det mest smärtsamma så att vi andra kan lära oss att vara tacksamma. Massa styrkekramar från en som tror att Dina kommer till ett himmelrike där hon kan vänta in sin familj

  Gilla

 5. Tänker på er varje dag och skickar styrka och kärlek genom rymden till er <3! För Dina kommer det bara kännas som en enda dag innan ni kommer…kanske hon tillbringar den i ett jordgubbsland eller kanske hon springer med håret flygande tillsammans med en massa vilda djur?!Vi vet inte, men jag tror benhårt på att vi alla möts igen en dag….det är bara jobbigt för oss som måste genomleva ett helt liv innan det sker. Ändå tror jag att Livet har ett värde och att man kan hitta Lyckan igen….även om det blir på ett annorlunda sätt….jag VET att det är så…<3

  Gilla

 6. Jag het inte vad jag ska säga eller skriva, tårarna bara rinner. Jag har själv en son på 6månader som har drabbats av cancer. Den sitter i hjärnan. De är 2-3 barn per år som får den här typen av cancer. Hans chanser är små.. Att se sitt barn lida att se sitt barn behöva gå igenom något sådant som det här.. Ord räcker inte till. Om någon så vet jag vad ni går igenom. Inget jag kan säga eller göra kommer få er att må bättre eller få er fina dotter tillbaka. Mina tårar rinner!! Detta är en mardröm för oss som går igenom det här. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni precis som oss inte ger upp livet.. Fast våra barn är våra liv.. Fina människor!!

  Pappa till Tiger

  Gilla

 7. All kärlek, alla kramar i världen. Till Dina, till er. Till alla i er närhet.
  Kram från Sara, Tyra, Elsa och Johan härifrån Östersund.

  Behöver ni hjälp, var inte rädda att be om den. Vi i vårt avlånga land kan hjälpas åt även om vi inte bor nära.

  Gilla

 8. Ni har gjort allt ni kunnat med stor kärlek. Dina hamnade i en fantastiskt kärleksfull familj. Tyvärr går vissa av oss i förväg från detta livet. Kramas, älska, gråt, minns och glädjs åt den tid ni fått. Älskade Dina all kärlek på din framtida resa.

  Gilla

 9. Det finns inga ord… Jag skickar kramar och tankar till er! Njut av att vara nära, och er kärlek till varann ❤️ Fina Dina kommer få springa utan smärta på en lila äng, och vänta på er. Ni ses igen!

  Gilla

 10. Vad skriver man när det inte finns ord för hur hemskt det ni tvingas gå igenom händer?
  Som Dina kämpat. Som ni kämpat, hela familjen.
  All kärlek till er ❤️

  Gilla

 11. Idag i Skopje på andra sidan Europa var det någon som skrivit med graffiti på en vägg ‘Dina te sakam’ (Dina jag älskar dig). Även om det nu inte var er Dina kändes det som att det var ett budskap, att Dina berört människor i när och fjärran med sitt mod och kämpaglöd. Jag vill bara att ni vet att hon rört mångas hjärtan och för mig kommer namnet Dina alltid förknippas med en liten hjälte som tillsammans med sin fina familj gjorde allt för att få vara här så länge det bara gick. Massa styrkekramar till er

  Gilla

 12. Oj vad jag tänker på er fast vi inte känner varandra! All kärlek och styrka till er, ni är en fantastisk familj. ❤️ Genom de ord du skrivit tror jag du har lärt många att ta vara på livet och uppskatta varje dag med nära och kära. Att leva här och nu. Det vill jag verkligen tacka dig för Malin! 💕

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s