Nu

Nu slutar vi med all onkologisk behandling.
Inga fler cytostatikakurer,  inga fler röntgenundersökningar, inga fler operationer, nålsättningar, provtagningar, blodtransfusioner och droppställningar. Inget mer.

Allt har vuxit.
I lungor, skelett och hjärna. Det är utom all kontroll.
Det finns inget mer att göra än att ge Dina så mycket smärtlindring som behövs.

Det kan hända när som helst nu.

Jag sitter eller ligger bredvid Dina dygnet runt. Nära nära. När hon har ont gnyr hon mamma och jag kommer så nära det bara går.
Viskar jag är här, hela tiden. Hon slappnar av.
Du kom till denna världen från mig och du kommer lämna den med mig vid din sida.
image

Visst är det sorgligt.
Visst är det orättvist.
Visst är det synd om oss.
Men snälla, tyng oss inte med er sorg,  vi har nog med vår.
Lyft oss istället med värme och kärlek. Vi kommer behöva det.

fb_img_1454172264759.jpg

127 reaktioner på ”Nu

 1. ….vi vandrar alla på samma väg, vissa lite före andra efter men vi är alla på väg åt samma håll. En dag så är ni i varandras armar igen.
  Ta hand om varandra ❤️

  Gilla

 2. Mina fingrar har legat på tangenterna ett bra tag nu då jag inte riktigt kan hitta orden. Ikväll är första gången jag läste din sida och vad jag förstod av det sista du läste så var sentimentalitet inte vad du/ni behövde. Därför vill jag istället ge en eloge till dig och din HELA familj/släkt för att ni tillsammans har gjort så mycket för att Dina har och har haft så bra och roligt som hon bara kunnat. Och det jag skummat igenom så är ni en stark familj. Ta hand om varandra! Skickar jättemycket kärlek till er och jag har inte bett en nattbön på länge men ikväll ber jag en för er.

  Gilla

 3. Jag har fina skratt av glädje på näthinnan om jag blundar och tänker på sista gången vi sågs, ni har så mycket värme och kärlek.
  Om Dina vill så är det bara att ringa Moa för att få enegi och kärlek av vår virvelvind.
  All kärlek till er och era nära.

  Gilla

 4. Kärleken är störst av allt och Dina har fått så mycket kärlek av sina fantastiska föräldrar som kämpat med och för henne!
  Styrkekramar till er alla.
  E

  Gilla

 5. En Mammas eller Pappas famn när hon ska gåi förväg är kärlek och trygghet. Ni är allt. Kram och kärlek i massor 💗💗💗

  Gilla

 6. Det finns en liten tjej som heter Nora som älskar djur. Som också varit på Kolmården och klappat delfinerna. Hälsa Dina att hon finns. Jag tror att de kommer hitta på mycket bus med varandra.

  All styrka, värme och kärlek som finns vill jag skicka till er i denna omänskligt svåra tid 💚

  Gilla

 7. All kärlek och styrka till er!
  Ni kommer mötas igen en dag!
  💞💞💞💞💞💞💞💞💞💞
  Kram från mormor till liten tjej med leukemi.

  Gilla

 8. Bästa och finaste Dina! 💜 Tänker på dig och din fina familj och skickar en massa massa bamsekramar! 💜 Sån underbar familj du har – så mycket värme och kärlek! 🙏

  Gilla

 9. SÅ ORÄTTVIST! Jag kan bara ana hur smärtsamt detta måste vara för er. Vad kan man säga för att lindra denna smärta? Jag känner er inte men jag lider med er. Jag hoppas och ber att hela familjen klarar av livet nu och efter. ❤️

  Gilla

 10. Så ont det gör….. Så orättvist… 💔 Fantastiskt att ni lyckats ge Dina mer kärlek och omtanke än många barn får under sin livstid. Var stolta över det.

  Gilla

 11. Jag tror att ni har hittat det som Dina behöver nu, den trygghet och närhet som bara de allra närmaste kan ge. En dag kommer ni att finna mening i världen igen.

  Gilla

 12. Fina Malin, miljoner varma styrkekramar att ha med i fickan för att använda när det behövs i denna svåra och tragiska väg med Dina. Ni är så starka och fina föräldrar med så mycket kärlek!

  Ha det så gott det går! ❤ ❤ ❤

  Tänker på er!

  All min kärlek,
  Marie

  Gilla

 13. All styrka till er❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Gilla

 14. Jag står vid havet.
  Det ligger ett skepp vid kajen.
  Kaptenen låter morgonvinden gripa tag i seglen och skeppet ger sig ut på havet. Det är ett vackert fartyg som är byggt för långa färder.
  Jag står vid stranden och ser när det försvinner som en prick vid horisonten.
  Just då hör jag någon vid min sida säga: ”Nu har hon lämnat oss”
  Lämnat oss för vad? Hon har bara försvunnit ur synhåll för mig. Det är allt. Hon är lika vacker och fin som när hon lämnade stranden. Detta att hon har blivit mindre och till slut försvunnit är ju bara som jag ser det.
  Just när rösten bredvid mig säger att hon har lämnat oss, finns det någon på en annan strand som ser henne dyka upp vid horisonten och en annan röst som ropar: Här kommer hon!”

  Gillad av 1 person

 15. Vidriga hemska orättvisa värld😡
  Har mist min son som drabbades av denna vidriga sjukdom.
  Var nära o sug in doft, ord, ögonblick och allt du förmår💞(Övertygad om att du gör allt du förmår redan).Det kommer bli till hjälp för din överlevnad senare. Finns inte mycket vettigt att skriva vid sådana här tillfällen…
  Varma starka kramar till er🌺

  Gilla

 16. Det finns en liten tjej som heter Nora som älskar djur. Som också varit på Kolmården och klappat delfinerna. Hälsa Dina att hon finns. Jag tror att de kommer hitta på mycket bus med varandra.

  All styrka, värme och kärlek som finns vill jag skicka till er i denna omänskligt svåra tid 💚

  Gilla

 17. Tusan vad stark du är som berättar och beskriver er fruktansvärda situation.
  Så rakt och samtidigt känsligt.
  Önskar er så väl i allt detta. Du är en mamma av diamant!
  Kramas på. Närheten är vårt viktigaste!
  Kärlek.

  Gilla

 18. Att vara där för sitt barn i den svåraste av tid är det tuffaste men samtidigt det mest kärleksfulla man kan göra som förälder. Att omringa henne med kärlek och lugn inför det okända hon går till mötes trots varje fiber i en skriker ”stanna! gå inte!”. Det borde vara omöjligt, men det går. För man har inget annat val.

  Det är fint och få förunnat att få lämna denna värld i armarna på de man älskar mest. Det är ingen tröst för er nu, men det kommer kanske att bli efter en tid.

  Jag vet hur svårt det är. Även min son dog i denna förbannade skit helvetes sjukdom.

  All kärlek till er. Vi tänder ljus och tänker på er.

  Gillad av 1 person

 19. Kärlek och styrke kramar i massor till er alla ❤️❤️❤️
  Om jag kunde, hade jag gjort allt för att Dina ska bli frisk.

  Tänker på er. Kramar Sandra

  Gilla

 20. Ibland är det finaste man kan ge någon en värdig död. Det har jag många gånger upplevt i mitt yrke som sjuksköterska.. Och det är jag säker på att ni ger Dina, så gott det bara går. Ni har kämpat in i det sista och flyttat berg. Ni har visat att ingenting är omöjligt. Ni är grymma! Naturkrafter. Just därför tror jag också på er förmåga att så småningom kunna börja läka efter dessa år av helveteskamp. Att gå vidare betyder ju trots allt inte att ni älskar Dina mindre, eller att hon är bortglömd. Hon har berört en hel värld, inte med sin sjukdom, utan med sin finurlighet och kämparglöd trots allt brutalt cancern har orsakat henne. JAG kommer i alla fall aldrig glömma henne. Efter att hon somnat in kommer hon inte bara finnas kvar i era minnen, utan även i våra, alla som följt er resa.
  Tänk vilken trygghet hon har i er 💜💜💜 Största styrkekramarna till er!

  Gillad av 1 person

 21. Finaste Dinamanten..❤ Snart är din strävan slut, all smärta borta och du kommer att få vila ut. Jag har följt din kamp på håll i några få månader nu och oj vad du har berört mig, ända in på djupet. Du och din resa har fått mig att se på livet med helt nya ögon, att tänka över vad som egentligen är vackert och spelar roll här i världen och att inte ta något för givet. Att vara tacksam och ödmjuk. Och Malin, som gång på gång har träffat mig rakt i hjärtat och själen med dina oerhört vackra och kloka texter, vilken helt fantastiskt underbar mamma och människa du är! Himmelsk. Finner inga andra ord.. Känner så igen mig i det du skriver. Även jag är en av dem som har en alldeles egen, speciell relation till denna helvetessjukdom cancer, då min mamma gick bort alldeles för tidigt, dock måste det vara hundra miljoner gånger värre när det gäller ens eget barn, jag känner det, nu när jag själv har blivit mamma.

  Jag vill skicka all min styrka, kärlek, värme och alla mina tankar och önskningar till alla er i familjen, trots att det är en obefintlig tröst just nu. Dina kunde inte ha haft en bättre, mer kärleksfull familj. Ni har verkligen gjort allt för henne och jag hoppas att ni i framtiden kan blicka tillbaka och till fullo känna det med. Kärleken är störst av allt.. Dina kommer alltid att finnas hos er, på ett eller annat sätt, tills ni så småningom möts igen på samma sida. Där, där ingen oro eller smärta finns, utan bara glädje, kärlek och lycka.. Tänker så på er, och önskar er allt gott och ljus i framtiden, och att ni så småningom kommer att få LEVA igen. Jag kommer aldrig glömma dig Dina! ❤❤❤

  Varma kramar från en tjej i norr.

  Gilla

 22. Størst av alt er kjærligheten!!
  Himmelen vil få en ny engel som går i forveien❤️❤️

  Hilsen fra en mamma og Pappa i Oslo til en fantastisk mamma og pappa i Sverige.

  Gilla

 23. All styrka och kärlek till er alla❤️❤️❤️❤️
  Jag har förlorat min son i november 2015 i samma j..la sjukdom men på något sätt går det en dag i sänder💕

  Gilla

 24. Vilken fin Mamma du är och er familj verkar så kärleksfull och stark .Ni har gjort ert bästa och kämpat för att er fina flicka ska få må bra .All kärlek och styrka till er fina människor ❤️

  Gilla

 25. Kärleken är så stor hos er, det förstår man genom texterna. Jag har följt er och Dinas kamp med största beundran. Du är en fantastisk mamma Malin. Dina har sådan tur som har dig och resten av er familj. ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s