Bagarhjälpen för HOPE!

Vi kämpar fortfarande för att samla in pengar till HOPE. Efter över två år i barncancervärlden känns det omöjligt att bara lämna den för att Dina dött. Det är ju den som ändrat hela vår värld och lämnat bestående men och förändringar i oss själva och vår familj.

Nästan varje dag får ett barn i Sverige diagnosen cancer. Cirka 300 barn drabbas årligen av cancer och 20 % överlever inte, det innebär att 60 barn varje år dör av cancer.
60 barn. Varje år. Detta gör cancer till den vanligaste dödsorsaken bland barn från 1 år upp till 14 år. Per Kogner (överläkare Karolinska Sjukhuset) sa en gång att ”Det är som om en fullastad buss på väg till skolan försvinner varje termin, det skulle vi aldrig acceptera”.
Och det gör vi inte. Vi accepterar inte det.

Därför fortsätter vi att samla in pengar till HOPE. För de 20 % som inte överlever sin cancer är de med den svåraste eller mest ovanliga cancern. Som Dina. Och varje dag går de svårast sjuka miste om kliniska prövningar och innovativ behandling. Med HOPE kommer antalet överlevande barn öka kraftigt. HOPE är en avgörande hörnsten för att gå från 80 % överlevnad till 100 %. HOPE är också viktigt för att potentiellt mildra de tuffa behandlingar som barn tvingas gå igenom och ”underlätta” situationen för anhöriga och ge dem tryggheten att deras barn får bästa tänkbara vård.

love-599-smallpigartVi vet inte om Dina hade kunnat räddas om HOPE hade funnits och det kommer vi aldrig att få reda på. Men kanske hade vi sluppit att sitta på nätterna för att leta behandlingsalternativ? Kanske hade vi kunnat lägga all vår energi på att finnas där för Dina och hennes småsyskon?
Det vi vet är att behovet av HOPE är stort och vi gör detta för de barn som kommer att drabbas. För de föräldrar som sliter sitt hår för att leta nya behandlingar, som känner sig hjälplösa och uppgivna.

Vad har bagare med saken och göra tänker ni då kanske?
Jo, i höstas ringde Anders bror Fredrik och berättade att han nog hade något på gång. Han driver ett företag inom ljudproduktion och hade fått frågan om att jobba med ett event som en organisation som heter Din Bagare i Skandinavien skulle ha. Det var några bagare som hade börjat fundera på hur man kunde hjälpa till i samhället och göra det i en mer organiserad form. De flesta skänkte redan pengar till hjälporganisationer i någon form och funderade vad de skulle kunna göra om de gick samman i detta.

Under slutet av 2016 tog man kontakt med alla leverantörspartners som man hade inom gruppen och frågade efter deras inställning. Svaret blev över all förväntan och då bildades Bagarhjälpen som i startskedet består av alla medlemmar inom Din Bagare samt alla leverantörer.

Bagarhjälpen har som syfte att hjälpa barn och ungdomar i Sverige som behöver medicinsk, psykisk eller fysisk hjälp. Fredrik tog chansen att föra HOPE på tal, som en möjlig mottagare av hjälpen. Det mottogs mycket väl av bagarna och det beslutades att HOPE skulle bli Bagarhjälpens första bidragstagare!

tillsammans-kan-vi-gora-skillnad

Så i tisdags åkte Anders tillsammans med Johanna Malm (en av grundarna av Entrepreneurs for Good och HOPE) ner till Jönköping där eventet/medlemsmässan skulle äga rum i 2 dagar. Johanna skulle berätta mer om varför HOPE finns och behövs och Anders var på plats för att information om vår familjs situation hade gått ut i det informationsmail som bagare och leverantörer fått. Det kändes viktigt att vi var på plats, för vår skull och för Dinas skull.

Alla leverantörer hade skänkt olika auktionsprodukter, allt från mobiltelefoner, pallar med smör, choklad, mjöl och marsipan till utbildningar. Målet var att samla in minst 250 000 kronor. Resultatet landade långt över förväntan. I dagsläget uppgår den insamlade summan till nästan 1 miljon kronor!
1 miljon! Det är helt fantastiskt! Alla pengar går oavkortat direkt in till HOPE:s verksamhet. Det slutar dock inte här, utan HOPE är bidragstagare under hela 2017 och fler aktiviteter, auktioner och insamlingsprodukter kommer att planeras för under det kommande året.

Återigen står det helt klart att vi kan göra så mycket om vi bara hjälps åt.

Jag vill rikta ett stort, varmt och innerligt tack till Bagarhjälpen för att ni drog igång detta initiativ.
Tack till alla leverantörer som donerat till auktionerna.
Tack till bagarna och konditorierna som så givmilt lagt sina pengar för att göra skillnad. Tack till Fredrik som förstått varför detta är så viktigt och sålde in förslaget.
Tack till farmor Marianne som återigen, såklart, var på plats för att sälja ännu fler armband.
Tack till Johanna som åkte ner till Jönköping för att berätta sin historia och värdet av HOPE.
Tack till Anders som orkade finnas på plats och berätta vår historia.

Vår egna, privata insamling är fortfarande i gång och utöver de 250 000 som vi redan överfört till HOPE så har vi ytterligare samlat in 75 000 kronor. Vi är långt ifrån miljonen ännu, men alla bidrag behövs, stora som små, och är det något vi vet nu så är det att vi alla kan göra stor skillnad bara vi går tillsammans och kämpar för det vi tror på.
Om ni vill hjälpa oss i detta viktiga arbete så sätt in pengar på vårt sparkonto HOPE på Nordea: 3274 22 96158. Eller Swisha på 0735200077 (Malin Persson). Märk insättningen HOPE och ditt eller ditt företags namn.

Läs mer om Bagarhjälpen här.

Läs mer om HOPE här.

Läs mer om HOPE på Karolinska Institutet.

Tack. Tack. Tack. Tack.
Från botten av mitt hjärta.

Annons

En reaktion på ”Bagarhjälpen för HOPE!

 1. Bra där Bagarhjälpen 💜
  Vi måste hjälpas åt att förändra det med att cancer är den vanligaste dödsorsaken för barn i åldern 1 till 14 år. Det får bara INTE fortsätta så. Vi kan verkligen inte acceptera detta.
  För er & eran Dina gör vi vad vi kan 💜
  Tillsammans kan vi hjälpas åt.
  Bra att HOPE är bidragsgivare hela 2017.
  Händer det mer saker här i Jönköping och ni behöver hjälp med nåt så hojtar till.
  Stor kram Sandra ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s