Prövningar

Hade jag trott på karma så skulle jag säga att jag nog måste varit riktigt ond i mitt tidigare liv, massmördare eller något annat riktigt hemskt. Så då får jag väl vad jag förtjänar nu i så fall.

I fredags var det dags för uppföljning hos Kardiologen för Annie. Ett nytt omfattande ultraljud på hjärtat. Det visade att hålet i kammarskiljeväggen gått igen av sig själv, men att hålet mellan förmaken är kvar. Det innebär ingen fara för henne idag men ska hållas under uppsikt. Det kan fortfarande sluta sig själv men om det inte gör det kan en operation vara nödvändig. Nu ska vi bara vänta och ny koll görs när hon blir ett.

Vi åkte hem från sjukhuset, hade ytterligare två sömnlösa nätter. Jag satt med Annie i konstant högläge, hon grät, hostade och kräktes, jag vankade, buffade och torkade. Glåmig och hålögd åkte vi imorse till akuten. Efter en heldag där sitter jag nu med Annie i ett rum på infektionsavdelningen, där vi varit så många gånger förr med Dina. image

Hon har RS virus, en väldigt jobbig hosta, lite svårt att andas och behåller inte maten hon äter. Detta gör henne såklart trött och medtagen. Sedan sista vägningen på BVC i tisdags har hon gått ner 300 gram, 5% av sin vikt, så hon sondmatas samtidigt som jag ammar för att hon ska vända rätt igen. Dessutom får hon syrgas och adrenalin varannan timme för att hjälpa andningen och lösa slem.

Hemma väntar två hostande tjejer till. Imorgon är det planerat för ny magnetröntgen och datortomografi för Dina. Vi hoppas verkligen att det blir av så vi får veta var vi står igen. Än mer hoppas vi att Dina inte får detta av Annie, hon är som mest nedsatt just nu och har vi otur kan det slå riktigt illa för henne. Håll dem ifrån varandra sa de på barnonkologen… Lättare sagt än gjort, men vi ska göra vad vi kan.

Jag upphör inte att förvånas över hur gränsen för vad man tror att man klarar av bara flyttas längre och längre bort. Just när vi tror att vi inte klarar mer så är det något mer som händer.

Vi behöver medvind nu. En varm och härligt upplyftande vind förtjänar vi tycker jag. Prövningarnas tid är självklart långt ifrån förbi men herregud säger jag…
Give us a fucking break!

image

Annons

3 reaktioner på ”Prövningar

  1. Det låter som en mardröm som aldrig vill ta slut… Jag hoppas och önskar av hela mitt hjärta att vinden vänder för er nu!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s