När julen kommer ska varenda unge vara glad…

Vi har gått in i december. Julmånaden, där ursprungsbudskapet är kärlek, givmildhet och att ta hand om varandra. Ett budskap som oavsett livsåskådningar borde vara en självklarhet.

photogrid_1450967719356.jpgFörra julen låg Dina och jag isolerade på ett rum inne på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Dina var nyopererad i hjärnan och hade dessutom fått kräksjukan. Det är den konstigaste jul jag någonsin varit med om. Vi fick pizza- och godisleverans, tittade på Labyrinth och försökte bara få tiden att gå. Men det var hon och jag. Bara hon och jag. Hade jag fått välja mellan att spendera alla mina jular så eller så som det blir i år, hemma med familjen med julmat, gran och samvaro, fast utan Dina, så skulle valet varit otroligt enkelt. Det gula sjukhusrummet skulle ha vunnit med hästlängder.

I år är det massor av andra barn som måste spendera sin jul på sjukhus. Massor av andra barn som kämpar mot sin cancer. Massor av andra föräldrar som håller på att gå sönder inombords av oro. Därför fortsätter vi, obönhörligt, med att sprida information om HOPE och fortsätta vår insamling.

Vi har ju redan gjort vår första insättning på 250 000 kronor. Pengar som tack vare er går rätt in i verksamheten.
20161207_100621.png
Just nu är insamlingen del två uppe i runt 30 000, mest tack vare Anders mamma, Mariannes, envisa och kärleksfulla armbandsförsäljning. Hon trär och trär och trär. Hon pratar med butiker, kollegor, vänner och bekanta. Hon står på julmarknader runt hela Jönköping för att dra sitt strå till stacken. För att göra skillnad för andra barn och barnbarn. Armbanden är fina i sig, men de är också en viktig informationsspridare. Enda sättet att säkerställa HOPEs framtid är att fler och fler får veta att det finns, vad det är och hur man kan bidra.
Marianne vill egentligen inte dra någon uppmärksamhet till sig själv i detta, men när nu detta inlägg handlar om just HOPE så tycker jag att äras den som äras bör. Så om du vill ha ett armband, eller ge bort till någon så beställ gärna ett eller flera och så ska vi göra vårt bästa för att leverera det innan jul (och om vi får in många beställningar så är jag säker på att ni har överseende om armbandet dimper ner efter julafton).

wp-1481101755750.jpgArmbanden kostar 100 kr + 15kr frakt
Alla pengar går oavkortat till HOPE!
Swischa: 0702172481 (Anders Persson) eller 0735200077 (Malin Persson)
Eller använd dig av vårt HOPE-konto i Nordea 3274 22 96158
Jag har fått frågor om att donera från utlandet och då behöver ni denna information med: IBAN SE71 3000 0000 0327 4229 6158.

Maila även denna information till anders1976persson@gmail.com
1. Namn
2. Vilket/vilka armband 1-6
3. Handledsmått i cm
4. Adress

1. Varför behövs HOPE?

Cancer är den vanligaste dödsorsaken bland barn och ungdomar i Sverige. Idag dör 20 % av alla insjuknade barn av sin cancer. Dessutom lider många av de barn som överlever sin cancer av svåra biverkningar från dagen behandlingsmetoder. Trots intensiv forskning har andelen överlevande legat på samma nivå de senaste 15 åren. Nya behandlingsmetoder krävs för att bota fler barn och mildra biverkningar för de barn som överlever. HOPEs vision är att alla barn ska överleva sin cancer och leva ett långt liv utan biverkningar.

2. Vad är HOPE?

HOPE är en resurs som möjliggör genomförande av kliniska studier i tidig fas, av läkemedel mot barncancer. För barn med svårbotad cancer räcker inte dagens behandlingar. Vissa cancertyper kan vara så ovanliga att en barnonkolog bara träffar på ett fall i hela sitt yrkesliv och för dessa barn behövs skräddarsydda behandlingar. Nya målsökande cancerbehandlingar är under utveckling, men det krävs stora resurser och en välfungerande infrastruktur för att kunna söka rätt på studier och matcha rätt medicin med barnets specifika cancertyp. Idag arbetar två läkare på halvtid och en sjuksköterska på heltid på HOPE. Ambitionen är att expandera verksamheten för att ta emot barn från hela landet och för att genomföra väsentligt fler kliniska studier.
signatur_medium

Dina älskade, precis som jag, julen. Hon brukade dansa loss ordentligt till Mössens julafton, för några år sedan, innan hon blev sjuk, så gick den på repeat varje dag. I år är det Majken och Annie som sjunger den och den blir liksom aldrig densamma igen. Hejsan, hoppsan, fallerallera, när julen kommer ska varenda unge vara glad! Så sjunger de för full hals i dur och i mitt huvud ekar samma mening i moll.
Ja visst borde varenda unge vara glad, nu och varje dag, året runt.

 

Annons

4 reaktioner på ”När julen kommer ska varenda unge vara glad…

 1. Bästa Malin,
  Så tuff tid nu när det närmar sig jul och alla krav blir mer och mer påtagliga.
  Förstår att det är extra många tankar och känslor vid denna tid, och minnen som kommer tillbaka om hur ni spenderade förra julen. Dina, nyopererad och med kräksjuka men ändå se hon så glad ut på bilderna 💜
  Förstår att de gula sjukhusväggarna och Dinas sällskap skulle vara lätt utbytet 💜💜
  Jag bor i Jönköping, har inte sett armbanden säljas nånstans. Kanske bara rentav missat, men ska självklart köpa. Så bra att du faktiskt ”lyfte fram” din svärmor här. Annars hade jag inte vetat om armbanden 🙂

  Underbart att hon gör detta. Behövs det hjälp med att trä? Så fall finns jag här.
  Kram Sandra ❤️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s