Tro Hopp och Kärlek

20140714_125818Dagen för operation närmar sig och vi pendlar mellan en total oro och en fightingkänsla som aldrig varit större.

Värdena har de senaste dagarna legat kvar på samma nivåer, bra grundvärden men högt crp och återkommande feber varje eftermiddag och kväll. Vi har varit inne varje dag för provtagning och antibiotikadropp, men de hittar inget virus eller bakterie så det senaste rönet är att det är tumören själv som orsakar febern och det höga crpvärdet. Det kan visst hända, särskilt med vissa tumörsorter och angio sarkom är ett av dem.
Det får ju sägas vara något positivt i alla fall, att det inte var något bakterieangrepp, nu pekar allt på att operationen blir av som planerat på torsdag.

De senaste dagarna har däremot gått hårt åt Dinas energinivåer. Hon har som jag redan sagt inte ätit så mycket alls de senaste veckorna, antagligen för att tumören vuxit sig stor igen och tar så mycket plats i magen. Nu har hon dock inte ätit något alls, hon har druckit, men hon har blivit tröttare och slöare. Därför insisterade vi på att hon skulle få näringsdropp inför det som komma skall. Så från och med igår kväll pumpas hon full med fetter, elektrolyter och annat smaskigt rätt in i blodet och redan idag har vi sett skillnad. Helt plötsligt orkade hon gå själv, dansa och leka igen. Helt underbart att se!

Hon får droppet över natten på Astrid Lindgren och inatt är det Anders tur att sova med henne.
Kvar hemma är jag med Majken.
Tystnaden och tomheten är alltid svår att hantera.
Jag söver Majken och viskar tyst till henne när hon somnat hur mycket jag älskar henne. Att jag, pappa och Dina kommer att vara borta ett tag nu. Att hon får vara med mormor, morfar, farmor, mostrar och kusiner, men att vi gör detta för att vi ska kunna vara hemma allihopa snart igen. Utan att behöva åka skytteltrafik till sjukhuset och lämna henne och en väska kläder i en annan famn.
Jag vet att hon kommer att ha det bra. Jag vet att hon inte har någon tidsuppfattning. Jag vet att hon inte kommer komma ihåg detta alls om några år. Men jag gråter ändå, pussar hennes rosiga kind och försöker att inte bli för sentimental. Men det går inte, alla känslor är utanpå och det finns ingen annanstans för dem att ta vägen än ut.

Igår var vi på Huddinge, för inskrivning på transplantationsavdelningen, möte med kirurgen och narkosläkaren. Det var en bra dag. Vi känner förtroende för dem vi träffade. Kirurgen som ska utföra detta heter Bo-Göran Ericzon och satte sig ner med oss för att berätta vad som skulle ske och för att svara på våra frågor. Av honom och narkosläkaren förstod jag verkligen hur stor denna operation är, hur mycket de kommer att behöva göra med Dinas kropp, hur många risker det finns och hur konvalescensen kan komma att se ut.
Jag försöker ställa mig in på att se henne i det skicket, men jag tror aldrig man kan riktigt förbereda sig på det. Hennes kropp kommer alltid bära ärr efter detta, även om de kommer att blekna med åren.
Men det är ju just därför hon måste gå igenom detta.
För de kommande årens skull.

Det är nu det gäller.
Imorgon kväll läggs vi in på Huddinge och tidigt torsdag morgon börjar en lång dag som kommer att avslutas på Barnintensiven.
Om du någonsin trott på något, Gud, Allah, Buddha, Moder Jord, stjärnorna eller ödet, det är nu vi behöver din tankekraft och tro.

Jag väljer att tro på min inre kraft.
Jag väljer att tro på min och Anders villkorslösa kärlek till Dina.
Jag väljer att tro att det vi gett henne fram till denna dag ska hjälpa henne att kämpa, att orka, att uthärda och att läka.

Jag vet att hon är envis och stark, hon har massor av jävlar anamma och en vilja som kan försätta berg.

Jag tror på Dina.
4630

Annons

6 reaktioner på ”Tro Hopp och Kärlek

 1. Jag ber till Gud som jag tror på att han ska omsluta Dina och hennes älskade familj på alla sidor och hålla er i sin hand under kommande operation och återhämtning. Jag ber om styrka och ork till Anders och Malin i deras svåra stund. Ord känns överflödiga men jag vill säga att vi är med er i tanken kommande dagar.

  Gilla

 2. Tänker på er varje dag men kommer tänka på er extra mycket på torsdag!! Tror inte på Gud men tror på människans makt att styra över sitt liv trots tuffa motgångar (ibland tyvärr alldeles för tuffa och orättvisa motgångar). Jag tror på Dina och jag tror på er! En 4-årings envishet kan inget sätta sig över! Ge Dina en stor kram från oss (och ge varandra en oxå)!

  Gilla

 3. Vi känner inte varandra men jag har läst om er och Dinas kamp via gemensamma vänner på Fb.
  Jag har också en liten Majken, och en frisk 4-åring, så det är så oerhört smärtsamt att läsa om det ni går igenom. Ofattbart.
  Det du skriver påverkar mig faktiskt att på ett annat sätt ta till vara på varje liten stund med barnen i den vackra sommaren vi har.
  Denna vecka tänker jag på Dina och er extra mycket och även på den stora dagen imorgon.
  Barn är fantastiskt starka och klarar så mycket mer än man kan tro!! Glöm inte det.
  Jag hoppas innerligt att operationen blir en början på nåt nytt för er, när den hemska tumören är borta. En kamp för tillfrisknande på ett nytt sätt!
  Och att ni snart får vardag igen, som jag orättvist nog har, fast det lika gärna kunde varit min historia du skriver.
  Kärlek och kraft i oändliga mängder från mig till er. -Maria Frid

  Gilla

 4. Ska självklart be till högre makter inför den stora dagen imorgon. Jag tänker på er hela tiden och då framförallt på Dina.
  Med tanke på att hon är världens tuffaste och envisaste kämpe kommer morgondagen att gå bra. Jag tror också på Dina.
  All styrka och kärlek till er!

  Gilla

 5. Vi känner inte varandra, men jag blir så berörd, arg och ledsen över vad ni får gå igenom. Jag hoppas och ber att oprationen kommer att gå bra och att ni från och med nu får börja er väg tillbaka till den efterlängatde vardagen. Styrka och kraft åt er alla!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s