Skicka vidare

28 maj 2017. Ett år sedan Dina dog.

Vår värld har blivit mörkare och tyngre, svårare att hantera och förhålla sig till.
Hur kan vi leva utan Dina?
Hur vill vi leva tillsammans?
Vad vill vi göra med våra liv?
Så många frågor som är långt ifrån svar. Det är vårt läge just nu, och kommer säkert vara det mer eller mindre även framöver. Men det är ju inte en värld jag vill leva i, så mörk och tung. Det är inte den värld jag vill att Majken och Annie ska växa upp i. Det är inte den värld jag ville att Dina skulle leva i.

Jag är blytung av sorg just nu och det enda sättet att få det att kännas lite lättare är att veta att jag gör någonting konkret för att ljusa upp vår värld.  Så, låt oss göra något tillsammans för att göra världen till en bättre, fredligare plats fylld av kärlek.

Om ni inte har sett filmen Pay it forward / Skicka vidare så tycker jag ni ska göra det. I den får 11-årige Trevor och hans klasskamrater en uppgift av sin SO-lärare att tänka ut ett sätt att förändra världen. Trevors idé är att man ska göra goda gärningar för tre personer i sin omgivning och istället för att få en gentjänst tillbaka så ska dessa tre i sin tur skicka vidare goda gärningar till nya personer. På så sätt startar han en kedjereaktion av goda handlingar som växer sig större än han någonsin hade kunnat önska sig.

Min önskan idag är att vi alla gör någonting för att göra världen till ett bättre ställe.

 • Behöver du förslag? Kolla in Random acts of kindness eller här.
 • Eller ge blod – bli blodgivare. Det behövs alltid fler blodgivare.
 • Eller donera till HOPE. Vi fortsätter med vår insamling till HOPE, så länge verksamheten inte är ekonomiskt säkrad så slutar vi inte!
  Så här ser det ekonomiska läget ut just nu:
  Inför kampanjstart 4, 5 miljoner
  Sedan kampanjstart 6,1 miljoner
  Kvar att samla in 14,4 miljoner
  Just nu är HOPE finansierat till 2019, men det är som sagt en del kvar till slutmålet.
  Under förra året samlade vi tillsammans in 250 000 kronor som vi förde över till HOPE. Sedan dess har vi samlat in ytterligare 116 690 kronor.
  Vårt nuvarande mål är att komma upp i 250 000 igen innan vi gör en ny överföring.
  Om ni vill hjälpa oss i detta viktiga arbete så sätt in pengar på vårt sparkonto HOPE på Nordea: 3274 22 96158.
  Eller swisha mig på 0735 20 00 77.
  Märk insättningen HOPE och ditt eller ditt företags namn.

Det var bara några förslag. Kanske har du något annat du vill göra. Gör det! Skicka kärlek vidare! Gör det för dig själv. Gör det för dina barn eller barnbarn. Gör det för din mamma som en gåva på mors dag. Gör det för att det känns bra att vara en del av en värld full av goda gärningar och kärlek. Berätta gärna för oss vad du gjort. Att se vänlighet och kärlek spridas vidare i Dinas namn sprider ljus i vårt mörker.

Gör det för Dina.

Älskade, saknade Dina. Mitt hjärta är i miljoner bitar idag. Du fattas mig.
En dag som denna vill jag bara dra täcket över huvudet. Med det vore inte rätt.
Du ville leva. Du skrattade, dansade, sjöng, lekte, busade och älskade. Du ville alla runt omkring dig väl. Du spred leenden där du var. Du var kärlek.
Så jag lovar dig att göra allt jag kan för att dina småsystrar ska få växa upp i en värld full av godhet.
Jag lovar att göra allt jag kan och orkar med för att andra barn med cancer ska få leva.
Jag lovar att andas och att älska tills vi ses igen.

För att hedra dig stiger jag upp varje dag och tar ett nytt andetag.
Jag börjar en ny dag utan dig.
För att hedra dig skrattar och älskar jag med dem som kände dig,
med de som vet hur dina ögon glittrade av bus och hemligheter.
För att hedra dig tar jag mig tid att uppskatta alla jag älskar.
Jag vet nu att det inte finns någon garanti för hur många dagar jag har med dem.
För att hedra dig lyssnar jag på musik du älskar.
Jag sjunger för full hals på högsta volym, precis som du.
För att hedra dig tar jag chanser, säger vad jag känner, håller ingenting tillbaka.
Jag riskerar att göra bort mig, jag dansar och låter musiken fylla min kropp.
Du var mitt ljus, mitt hjärta, min kärleksgåva.
Så varje dag lovar jag att göra skillnad, att le, leva, skratta och älska.

För allt du var. För allt du är. För allt du inte fick bli.

Jag älskar dig.
Genom alla universums rymder och tillbaka i all evighet så älskar jag dig.

2 reaktioner på ”Skicka vidare

 1. Så oändligt vackert skrivet <3. Jag vill gärna hedra Dina med något konkret, förutom att försöka leva mitt liv fullt ut, på det sätt som hon gjorde. Mitt bidrag idag blir att ge bort en intuitiv vägledning till någon som inte varit hos mig förut. Jag annonserar ut den på själaverkets sida på facebook ifall någon vill vara med i lottningen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s