På det igen…

Efter infektionen tog det lite längre tid än förväntat för Dinas värden att återhämta sig. Förra fredagen skulle hon ju egentligen ha fått den tredje kuren av paclitaxel, men har man en infektion får man inte starta. Så denna vecka har vi varit inne på sjukhuset varje dag och väntat på samtalet som varje eftermiddag sagt att det ännu inte var godkänt. Det blir en konstig tillvaro, konstigare än vad som är normalläge nu, Man hinner liksom inte med så mycket annat och dessutom har Dinas humör inte varit strålande så det har inte varit det lättaste att få med henne på att hitta på något.

Men så igår så sa de att det äntligen var dags! Helt absurt att vi kan se fram emot att hon ska få mer cellgifter egentligen. Men all annan tid är bara utfyllnad på något vis. Så nu är Anders och Dina inne för att dra igång allt igen och jag och Majken kommer in efter lunch. Då får vi lite tid tillsammans innan de åker hem och jag och Dina stannar för natten. Vi hoppas på samma förlopp som tidigare då vi fått åka hem redan dagen efter.

Efter mitt tidigare inlägg där jag fiskade efter lite hjälp på de sätt man kan och vill så är det en del av er som hört av er för att fråga hur man kan göra rent praktiskt. Jag frågade Barncancerfonden Stockholm/Gotland och så här sa hon:
Rent generellt så kan man hjälpa på många sätt, genom att stötta oss Barncancerfonden Stockholm Gotland, så att vi kan fixa saker. Vi sponsrar ju många olika saker till avdelningen och till familjen.
Saker som skänks bör vara nya och oanvända, detta pga av infektionsrisken.
Gäller det saker till avdelningen som stekpannor, tallrikar mm så tar vi emot det och sedan skänker vi det till avdelningen. Sjukhuset får inte ta emot företagsgåvor. Får vi gåvorna så fördelar vi dem under året och på olika sätt så att det ska bli så bra som möjligt.

Vi behöver alltid saker, leksaker, stickpresenter men också idéer, inbjudningar till evenemang och aktiviteter.
Man kan skänka pengar till oss som man önskar ska gå till vissa ändamål, t ex pizzakvällar eller glass.
Vad vi verkligen önskar är kontakter med företag som vill sponsra oss under längre tid, minst ett år. Då har vi möjlighet att planera och göra det bästa av det. Det kan vara vilket företag som helst som går in med pengar till t ex termometrar, eller företag som skänker något av det de producerar eller säljer.

Just nu behöver vi tallrikar, bestick, stekspadar och andra husgeråd, dock ej muggar, glas och kastruller.
Fråga gärna mer eller lämna mina kontaktuppgifter så hjälper jag till om någon vill veta mer specifikt.

Med vänliga hälsningar
Charlotte Wallin
Föreningsinformatör Barncancerfonden Stockholm Gotland
Telefon: 0768-79 67 39
Bråvallagatan 6, 113 36 Stockholm

IMG_20140529_102919Det är fler som hjälper, Clownerna från Glädjeverkstan gör en fantastisk insats för alla sjuka barn!!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s